Jdi na obsah Jdi na menu
 

HC Lány B - HC Ovce Kamenné Žehrovice 2:3

13. 11. 2016

HC Lány B - HC Kamenné Žehrovice  2:3

Branky: Jirkovský Daniel (Evan), Jirkovský Daniel (Černý)

Třetiny: 1:1, 0:2, 1:0

Vyloučení: 3 : 5

 

Další utkání AMHL Slaný čekal lánské béčko nelehký úkol proti HC Ovce Kamenné Žehrovice, které platí za velkého favorita soutěže. O to horší byla zpráva o zranění Petra Wostla dvě hodiny před utkáním. Takhle rychle sehnat nějakého brankáře se zdálo být nemožné. Ovšem náhoda tomu chtěla, že se na Kladně pohyboval náš kamarád a bývalý brankář áčka Michal Kolísek. Ten měl velkou motivaci se vytáhnout proti svému bratrovi v brance Ovcí.  

            Tempu utkání bylo hned od začátku podle očekávání velmi slušné. Soupeř ukazoval své kvality hlavně v kombinaci. My odpovídali urputnou snahou a nasazením. To přineslo vedení po kombinaci Dana Jirkovského a Kuby Evana, kdy první jmenovaný procedil puk za záda staršího z bratrů Kolísků. Bohužel hráči Žehrovic vyrovnali po nenápadné akci. Útočník se vytočil z rohu a přesto, že byl bráněn dvěma hráči, tak bekhendovou skrytou střelou zaskočil pro změnu mladšího z brankářské rodiny.

            Ve druhé třetině to byl souboj brankářů. My jsme si vytvořili několik velkých šancí, ale s jejich proměňováním to vždy dopadlo špatně. Soupeř byl bohužel produktivnější. Do vedení šel po dobrém napadání, kdy vystihly rozehrávku a ve třech vykombinovali jediného obránce a brankáře, tak že stříleli do prázdné branky. Pak následovali naše další šance. Ale prosadil se opět soupeř. Se štěstím proměnil samostatný únik.

            Ve třetí části jsme hráli celkem dobře, ale Kuba Evan neproměnil samostatný únik. Ovce hrozili rychlými protiútoky, které spolehlivě likvidoval klidný Michal Kolísek. Snížení na dostřel jediné branky nás dostal svou druhou brankou Daniel Jirkovský. Tentokrát si poradil s odraženou střelou Pepy Černého. Najednou se nám začala dařit i kombinace. Před koncem utkání jsme dokázali i soupeře zatlačit. Umocnilo to i soupeřovo vyloučení. I přes odvolání brankáře jsme nedokázali vyrovnat. A že na to šance byli.

            Toto utkání ukázalo, že dokážeme hrát i se silnými a mnohem zkušenějšími soupeři. Nasazení všech hráčů bylo oproti minulému utkání o poznání větší. Škoda jen individuálních chyb, kterými jsme dvě branky darovali a hlavně obrovské množství neproměněných šancí.

HC Lány B: Kolísek, Lomberský A., Toman. Prokop M., Taraba, Slánička, Čerman, Evan, Jirkovský D., Černý, Jirkovský R., Rudovský, Prokop S., Lomberský T., Hořejší, Benetka