Jdi na obsah Jdi na menu
 

III. turnaj MOP dorostu

24. 1. 2012

 

V sobotu 21. 1. 2012 lánský dorost odehrál třetí turnaj. Jako pořádající tým jsme využili  zimní stadion v Rakovníku.  

 Jako první nás čekal tým Kralovic, který jsme posledně porazili 11:1 a mysleli jsme si, že opět bezproblémově zvítězíme.  Nastoupili jsme do zápasu s velkou chutí a brzo to bylo znát i na výsledku.  Od začátku se začala prosazovat druhá formace ve složení Palas-Soukup-Šíma se střídajícím Lvem a obrannou dvojicí Flégl, Šťastný která v první třetině nasázela pět gólů po hezkých kombinačních akcí. Do druhé třetiny jsme nastoupili s vidinou lehkého vítězství, ovšem opak byl pravdou. Trápili jsme se, hlavně první formace, které nešla rozehrávka ani kombinace. Moc se snažila, ale když už se jí povedla kombinace, trefili buď brankáře, nebo tyč. Konečně koncem třetiny se prosadil Pilař hezkou střelou a završil skóre 6:0. Do poslední části jsme nastoupili s cílem udržet náskok a nezranit se. Hra byla rozkouskovaná, s plynulosti a s hezkými kombinacemi, z první třetiny, neměla nic společného.  Hru jsme měli pod kontrolou, ale s vidinou druhého zápasu s těžším soupeřem nám moc klidu nedodávala. Kralovice  koncem zápasu dokonce pokazili  vychytat Jůnovi  první nulu v tomto ročníku a zkorigovali výsledek na konečných 6:1. I když se v brance Michal Jůn moc neohřál, ukázal pár velice dobrých zákroků a udržel zápas v klidu, ovšem co bylo důležitější, nepříjemný úraz z posledního turnaje nezanechal na našem golmanovi žádné následky a všem ukázal, že je veliký bojovník a hokej v brance miluje.

Sestava:  Jůn (Krpelán), Balog-Pilař-Jirkovský, Čerman-Křivonoska , Palas-Soukup-Šíma-Lev,   Flégl-Šťastný

Třetiny:  5:0, 1:0, 0:1

Branky:  Šíma (Soukup), Lev (Šťastný, Šíma), Soukup (Šíma), Šíma (Flégl, Šťastný), Šťastný (Palas, Šíma), Pilař.

 

Do druhého zápasu proti Žebráku jsme nastoupili s nezměněnou sestavou kromě brankářů. V brance nastoupil Milan Krpelán, potvrdil velice dobrou formu a ve svém věku chytá s velkým přehledem. V kabině, jsme po odehrané poslední třetině s Kralovicema trochu pohrozili s možnou rošádou v sestavě. Snaha opět nastartovat a nějakým způsobem nabudit celý tým se opravdu povedl.  S jakou chutí a hladem po vítězství nastoupili hráči do zápasu, jsem nejen já, ale nikdo z realizačního týmu a ani diváci, kteří nás opět velice hlasitě podporovali, nečekal. Od úvodní bule se všichni přítomní museli náramně bavit. Hráči Žebráku nevěděli, kde jim hlava stojí a museli se cítit jako na kolotoči. Co nevycházelo v zápase s Kralovicema první lajně, to s velikou chutí hráli v druhém zápase. Všichni předváděli ukázkové kombinace, založení útoku z poza naší brány, rychlý přechod přes střední pásmo a rotace v rozích dělali žebráckým veliké problémy. Nádherné góly byli jen dovršení tréninkové píle celého týmu. První třetinu jsme vyhráli 6:0. Druhá třetina byla poznamenaná tvrdou hrou soupeře a nezdávající se snahou ještě zkorigovat výsledek. Ale další tři góly v síti žebráckého brankáře nedali nikoho na pochybách, že i druhý zápas vyhrajeme.  S tím se nemohli smířit někteří  fanoušci  žebráku, kteří také hlasitě podporovali svůj tým a podíleli se na kvalitní kulise celého zápasu a naše hra je přiváděla k amoku. Vlastně hra jejich týmu. Třetí dějství jsme odehráli opět ve velkém stylu a zlomenému soupeři přidali dalších osm gólů. Ten se dočkal čestného úspěchu až za stavu 15:0 kdy při náhodném odrazu puku před naši bránu došlo k závaru a střele která překvapila bezchybně chytajícího Krpelána. Konečný výsledek 17:1 byl až krutý k Žebráckému týmu ovšem lánskému fanouškovi určitě příjemný.

Sestava : Krpelán (Jůn),  Balog-Pilař-Jirkovský, Čerman-Křivonoska, Palas-Šíma-Soukup-Lev, Šťastný -Flégl

Třetiny:  6:0, 3:0, 8:1.

Branky:  Balog (Pilař, Jirkovský), Šíma (Jirkovský), Soukup (Šťastný,Šíma), Jirkovský (Pilař,Čerman), Šíma (Lev), Šíma, Jirkovský (Křivonoska), Soukup (Šíma), Balog (Pilař), Soukup (Šíma), Soukup (Šíma), Jirkovský (Pilař), Křivonoska (Pilař), Šíma, Balog (Jirkovský,Pilař), Balog (Šťastný,Křivonoska), Šťastný.

 

Chtěl bych hráčům poděkovat za předvedenou hru, hlavně v druhém zápase. Rád bych Vám popřál hodně štěstí do dalších dvou turnajů. Doufám, že neusnete na vavřínech a dál budete  předvádět  hru která se musí líbit nejen mě, ale i všem, co mají něco společného s lánským hokejem.  Celkové skóre 23:2 budete těžko překonávat, tuto laťku jste si nasadili sami, ale pokusit se o to můžete!!

                                                                                                                                     R.Jirkovský

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dorost - turnaj v Rakovníku.

Petr Šťastný,26. 1. 2012 12:11

Brilantní komentář, který věrně přibližuje dění na domácím turnaji dorostu. Bylo vidět, že kluci mají z hokeje radost. Ať Vám to vydrží do konce sezóny, dělejte dál radost sobě, trenérovi a všem příznivcům lánského hokeje. Díky.